Podíl německých příjmení na příjmeních současné populace města Vimperk - Kolářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá podílem německých příjmení na příjmeních dnešní populace města Vimperk. V práci je nastíněna problematika česko-německých vztahů, které město Vimperk ovlivňovaly, a jejich vliv na dnešní strukturu českých a německých příjmení obyvatel. Součástí práce je materiálový korpus obsahující německá příjmení současné populace města Vimperk a jejich analýza dle sémanticko-motivačních kategorií.
The share of German surnames on the surnames of today's population of Vimperk
Keywords: Vimperk; česko-německé vztahy; německá příjmení; sémanticko-motivační kategorie; lingvistická analýza; Vimperk; czech-german relations; german surnames; semantic-motivational categories; linguistic analysis