Postoje žáků a jejich rodičů k tématice alergií a potravinových intolerancí - Dvořáková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je jednak zpracování rešerše vycházející z dostupné literatury, jednak zjišťování úrovně znalostí a postojů žáků a rodičů formou dotazníku, postoje učitelů a lékařů strukturovanými rozhovory. Dále je cílem práce zodpovědět následující výzkumné otázky. 1. Liší se úroveň znalostí a postoje žáků a jejich rodičů? 2. Je školní výuka nejvýznamnějším zdrojem informací o problematice alergií a potravinových intolerancí?
Pupils and parents attitudes towards allergy and food intolerance
Keywords: alergie; potravinová intolerance; dotazníky; rozhovory; žáci; rodiče; učitelé; lékaři; allergy; food intolerance; questionnaire; interviews; pupils; parents; teachers; doctors