Analýza hmotnostní koncentrace polétavého prachu v silniční dopravě v závislosti na dopravním prostředí. - Skalička, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé práce je provedení měření hmotnostní koncentrace polétavého prachu v silniční dopravě v závislosti na dopravním prostředí a charakteru dopravní trasy. V práci je uveden přehled naměřených hodnot z jednotlivých míst měření, která se lišila v intenzitě provozu a ve velikosti zdrojů prachových částic. Měřením jsou získány objektivní informace o skutečném vlivu pohybu vozidel v silniční dopravě na znečištění ovzduší emisemi z nespalovacích procesů.
Analysis of the mass concentration of airborne dust in the road transport depending on traffic environment.
Keywords: prachové částice; dopravní trasa; vozidla; znečištění.; dust particles; transportation route; pollution