Destinace Prácheňsko na trhu cestovního ruchu - Němcová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení primární a sekundární nabídky destinace Prácheňsko, stanovení konkurenční výhody destinace a navržení způsobu jejího prosazování. K analýze současného stavu Prácheňska sloužila primární a sekundární data. Primární data byla získána z dotazníkového šetření, jehož výsledky jsou v práci zpracovány. Dále byly provedeny dva strukturované rozhovory s odborníky, kteří mají zkušenosti v cestovním ruchu na Prácheňsku. Výsledky výzkumu jsou shrnuty v syntéze výsledků a poznatků. Na základě výsledků dotazníkového šetření a strukturovaných rozhovorů byla navržena opatření, která by přispěla k rozvoji cestovního ruchu na Prácheňsku. Jednalo se především o návrh vytvoření značky a loga Prácheňska. Byl vytvořen náčrt oficiálních webových stránek Prácheňska, kde se nacházela nabídka turistických cílů na základě všech smyslů (zrak, čich, sluch, hmat a chuť) a oblastí (Strakonicko, Písecko, Blatensko a Vodňansko), které jsou součástí Prácheňska.
Destination Prácheňsko on the tourism market
Keywords: Destinace Prácheňsko; dotazníkové šetření; výsledky; primární a sekundární nabídka; cestovní ruch; strukturované rozhovory; Prácheňsko destination; survey; results; primary and secondary offer; tourism; structutred interviews