Rozvoj hasičských zájmových útvarů v Jihočeském kraji - Poustková, Anna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá rozvojem hasičského zájmového útvaru v Jihočeském kraji. První část práce představuje historii práce s dětmi v SH ČMS (Sbor dobrovolných hasičů Čech, Moravy a Slezska). Dále popisuje organizační strukturu SDH (Sbor dobrovolných hasičů) a jejich pedagogickou praxi zaměřenou na celoroční vzdělávací činnosti. Ta nás seznamuje s postupy práce s mladými hasiči, ve které je zahrnuta hra Plamen. Hra Plamen je nedílnou součástí každého mladého hasiče. V druhé části popisuje výzkum, který si kladl za cíl zmapování hasičského zájmového útvaru. Na základě výročních zpráv a sumářů byly vytvořeny grafy. Závěrem jsou pomocí metody vytváření trsů vyhodnoceny rozhovory s vedoucími kolektivů sboru dobrovolných hasičů.
The evolution of firefighting interest group in South Bohemia
Keywords: Hasičský zájmový útvar; hra Plamen; volný čas; sbor dobrovolných hasičů; činnost mladých hasičů; Firefighting interest group; game called "Flame"; leisure time; volunteer fire department; activity of young fire-fighters