Možnosti následné péče o mladé dospělé, kteří odcházejí z dětského domova - Hejdová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti následné péče o mladé dospělé, kteří odcházejí z dětského domova. Práce představuje možnosti následné péče o mladé dospělé, kteří odcházejí z dětských domovů v České republice i v Anglii. V práci popisuji ústavní výchovu jak v ČR, tak v Anglii, jaké jsou důvody jejího nařízení, jak zaniká a jaká zařízení ji v obou zemích poskytují. Dále se zaměřuji na dětské domovy a to hlavně na přípravu dětí na odchod a vlastní odchod mladých dospělých. Cílem práce je představení možností následné péče, kdo ji zprostředkovává a popsání konkrétních zařízení, která se zabývají následnou péčí. Nakonec práce porovnává následnou péči v ČR a v Anglii. Práce je tedy zaměřena na vypracování následné péče ve dvou zemích a následné porovnání spojitostí a odlišností a zhodnocení zda by si tyto země mohly být v některých službách inspirací.
The possibilities of aftercare for young people leaving a children's home
Keywords: ústavní výchova; dětský domov; následná péče; mladý dospělý; možnosti následné péče; projekty neziskových organizací; odchod z dětského domova; institutional care; children's home; aftercare; young adults; aftercare possibilities; nonprofit organization's projects; leaving a children's home