Využití programu GeoGebra v příkladech z matematické analýzy - Vavrušková, Radka (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá řešením příkladů z matematické analýzy, konkrétně z příkladů na derivace funkce s využitím matematického programu GeoGebra. Derivace se vyučují na středních školách, ale ve školní praxi se s nimi setkáme hlavně v posledních ročnících gymnázií. V bakalářské práci si ukážeme jednotlivé řešení příkladů s využitím programu GeoGebra. Tyto příklady jsou vybrány z různých sbírek úloh tak, aby se prošla celá problematika derivací. Vypočtené modelové příklady by měly pomoci žákům při procvičování derivací. Spolu s příklady a jejich řešením jsou uvedeny i základní definice derivací, které jsou nutnou znalostí k samotnému počítání derivací.
Using of the GeoGebra software to solve problems of mathematical analysis
Keywords: Derivace; sbírka; příklady; funkce; GeoGebra.; Derivative; collection; examples; function; GeoGebra.