Složení krmné dávky a vliv na produkci a reprodukci dojnic - Malecha, Matyáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá problematikou správné výživy dojnic a vlivu na produkci a reprodukci. Součástí je seznámení s chovem skotu, mléčnou užitkovostí, trávením a hlavními reprodukčními ukazateli. Vysoká užitkovost dojnic a úspěšná reprodukce se úspěšně odrážejí v ekonomice podniku. Bude sledována dynamika krmné dávky při postupném zařazování objemných krmiv do jednotlivých fází výživy a také reprodukční ukazatele na vybrané farmě.
The feed ration composition and effect on milk production and reproduction of dairy cows
Keywords: Dojný skot; krmná dávka; mléčná užitkovost; reprodukce; objemná krmiva.; Dairy cows; feed ration; milk yield; reproduction; roughage.