Hlukové emise v chovu prasnic - Dvořák, Hynek (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na hlukovou zátěž v chovu prasnic. V první části práce jsou teoreticky rozebrána témata týkající se hluku, chovu prasnic a správné zemědělské praxe. V druhé části je stanoven cíl práce, popsány měřené objekty, měřící technika a postupy jednotlivých měření. Naměřené a vypočítané hodnoty jsou zaneseny do grafů a porovnány s přípustnými hygienickými limity. Při překročení těchto limitů jsou navržena protihluková opatření.
Noise emissions in breeding sows
Keywords: Hluk; ekvivalentní hladina akustického tlaku; prasnice; selata; ventilátory; noise; equivalent sound pressure level; sows; piglets; ventilators