Rostliny a stres: Kyselé deště (didaktické zpracování) - Hradecký, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
V teoretické části je zpracováno téma Rostlina a stres, které popisuje reakce rostlin nejen na působení kyselého deště, ale také na působení různých jiných stresorů. Kyselému dešti je věnována celá kapitola, která zpracovává hlavní problémy spojené s jejich vlivem na rostliny. Dále je udělán rozbor středoškolské literatury, která se daným tématem zabývá. Práce zahrnuje nejen teoretickou část, týkající se daného tématu, ale její součástí jsou výkladový list, pracovní listy, listy laboratorních prací a kontrolní opakovací test. Výkladový list slouží učiteli, jako výukový materiál, pracovní listy jsou doprovodné listy k výkladu a slouží studentům jako studijní materiál, listy laboratorních prací vedou studenty při praktickém ověřování a kontrolní test na závěr shrnuje, co si studenti zapamatovali
Plant response to stress: Acid rains (didactic work on the topic - secondary school level)
Keywords: kyselé deště; stres rostlin; acid rains; plants stress