Vyjadřování velké kvantity v moderní angličtině - Humlová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce pojednává o problematice vyjádření velkého množství v moderní angličtině, a to výzkumem novoanglických substantiv a adjektiv vyjadřujících velkou kvantitu. Hlavním cílem bylo shromáždit co nejvíce relevantních substantiv a adjektiv, pokusit se o jejich utřídění a postihnout významové rozdíly mezi nimi za pomoci porovnání jejich významů ve slovnících velkého rozsahu. V dalších částech diplomové práce je pojednáno o kvantifikátorech, jejich vztahu ke kolektivnosti, plurálu (otázky shody), počitatelnosti. Práce rovněž obsahuje některé možnosti zesilování významu velkého kvanta dalšími výrazy a kombinování či hromadění slov pro velkou kvantitu v jedné větě.
Ways of Expressing ´Large Quantity´ in Modern English
Keywords: množství; kvantifikátor; quantity; quantifier