Zodpovědný cestovní ruch v Blanském lese - Řihoutová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá zodpovědným cestovním ruchem v oblasti CHKO Blanský les. Jejím hlavním cílem je zhodnotit současný stav šetrných typů cestovního ruchu v této oblasti, a to prostřednictvím analýzy jejich současné nabídky. Na základě dotazníkového šetření byl také zkoumán zájem návštěvníků dané lokality o aktivity šetrného cestovního ruchu a jejich preference. Údaje získané analýzou nabídky a poptávky byly použity jako základ pro návrhy optimalizace využití oblasti cestovním ruchem.
Responsible tourism in Blanský les
Keywords: zodpovědný cestovní ruch; CHKO Blanský les; návštěvník; dotazníkové šetření; preference; návrhy optimalizace; responsible tourism; CHKO Blanský les; visitor; questionnaire research; preferences; suggestions of optimization