Proces výběru a přijímání zaměstnanců ve vybraném podniku - Bůbalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Teoretická část práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů, metodami výběru zaměstnanců, též trendy v této oblasti a dále ještě moderním recruitmentem, tedy sociálními sítěmi. Aplikační část se skládá z několika částí. Na začátku práce je popsána vybraná společnost, dále vnitřní systém výběru a přijímání zaměstnanců v podniku Dura Automotive s dotazníkový výzkumem, kterého se zúčastnili technickohospodářští zaměstnanci z různých oddělení. Následně byla provedena statistická analýza dat, kdy bylo šetřeno, zda mezi dvěma znaky z dotazníkového výzkumu existuje prokazatelný vztah. Na základě výsledků dotazníku byla navrhnuta opatření, která by mohla vést ke zvýšení efektivity analyzovaných procesů.
The selection process and recruitment in chosen company
Keywords: Řízení lidských zdrojů; Assessment Centrum; výběrové řízení; sociální síť; Human resources management; Assessment Centre; selection procedure; social network