Chov skotu v podmínkách ekologického zemědělství - Bártová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je rozdělena do tří oblastí - management stáda, etologie, ekonomické zhodnocení. Farma, na které proběhla sledování se nachází v horské oblasti Šumava, se sníženou zemědělskou výrobou. Hlavním výrobním programem podniku je chov krav bez tržní produkce mléka s produkcí zástavového skotu. Jsou zde chováni vícepodíloví kříženci masných plemen (Hereford, Aberdeen angus, Charolais).
Cattle Breeding under Eco-agricultural Conditions
Keywords: ekologické zemědělství; etologické sledování; Hereford; chov krav bez tržní produkce mléka; trvalé travní porosty; ecological agriculture; ethological observation; Hereford; cattle breeding without market milk production; sustainable herbal growth