Komparace svalové, silové a odrazové asymetrie u mládežnických hokejistů - Dančišin, Milan (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je srovnání svalové hmoty dolních končetin a výkonu dolních končetin při Wingate testu a testu výskoku a také porovnání výkonnosti hráčů v týmu u mládežnických hokejistů. Je zaměřena na porovnávání svalové a tukové hmoty dolních končetin. Porovnávání bylo podrobeno třicet mládežnických hokejistů. Jednalo se o hokejisty českobudějovického Motoru ročníku 2005 a 2006. Všechny testy se uskutečnily v laboratoří diagnostiky KTVS JČU. Tato práce se v teorii věnuje složení těla: svalů, tuků, vody apod. V praktické časti se použily dva testy: Wingate test a test odrazu. Wingate test, lední hokej, korelace, odrazový test, zátěžové měření
Comparison of muscle, strength and jump asymmetry in youth hockey players
Keywords: Wingate test; lední hokej; korelace; odrazový test; zátěžové měření; Wingate test; ice hockey; correlation; rebound test; load measurement