Komunikační norma v pracovní skupině - Hájková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se věnuje analýze komunikační normy ve vybrané pracovní skupině. Práce je založena na důkladném popisu jednotlivých prvků komunikační normy a následném dotazníkovém šetření. Celá práce je rozdělena do dvou částí, praktické a teoretické. První se zabývá teoretickým vymezení oboru psycholingvistika a komunikační norma. Následující část je zaměřena na to, jakým způsobem nahlížejí pracovníci firmy na komunikační normu. Cílem diplomové práce je zjistit, jak se daná komunikační norma vyvíjí a jaký k ní mají zaměstnanci vztah.
Communication standard in the workinggroup
Keywords: komunikační norma; pracovní skupina; dotazníkové šetření; communication norm; work group; questionnaire survey