Problematika starší generace v cestovním ruchu na Chomutovsku - Chalupová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Region Chomutovsko leží v nejzápadnější části Ústeckého kraje a svojí rozlohou 935 km2 se řadí do skupiny středně velkých regionů České republiky. Chomutov a Jirkov jsou největšími městy tohoto regionu. Objektem zkoumání byla problematika starší generace v cestovním ruchu na Chomutovsku. Hlavním cílem práce pak bylo analyzovat současný stav a možnosti sportovních aktivit pro seniory na Chomutovsku, se zaměřením na sportovní a turistické aktivity. Vlastní výzkum byl rozdělen do dvou částí - bylo provedeno dotazníkové šetření a anketa v jedné cestovní kanceláři a jedné cestovní agentuře.
Tourism of Chomutov region in connection with seniors
Keywords: cestovní ruch; seniorský cestovní ruch; sportovní aktivity; turistické aktivity; region Chomutovsko; tourism; senior tourism; sport activities; tourist activities; Chomutov region