Specifika a vývoj výtvarného projevu dětí se zrakovým postižením v mateřské škole - Ludvíková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá dětským výtvarným projevem a jeho vývojem u dětí trpících zrakovým postižením. V teoretické části je podrobně popsána dětská kresba a problematika zrakového postižení se zaměřením na předškolní období. V praktické části autorka sleduje u pěti dětí s různým typem zrakového postižení osobité znaky nacházející se v kresbě postavy a popisuje vývoj, kterým kresba prošla v průběhu téměř jednoho roku.
Particularities and progression of the Fine Arts Expression of Visually Impaired Children in a Kindergarten
Keywords: Dětský výtvarný projev; zrakové postižení; předškolní věk; kresba postavy; Fine Arts Expression; visual impairment; pre-school year; drawing of the character