Drobné sakrální památky na Novohradsku - Zahrádko, Vratislav (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá drobnými sakrálními památkami na Novohradsku. Skládá se ze tří částí. První část vymezuje drobné sakrální památky a jejich obecný popis. Ve druhé části je vymezena oblast zkoumání, její popis a seznam konkrétních sakrálních památek nacházejících se na daném území. Třetí část se zaměřuje na předem vybrané sakrální památky - popis památky a jejího umístění, případný vztah lidí k dané památce.
Small sacral monuments in the Novohradsko region
Keywords: drobné sakrální památky; kříže; boží muka; kapličky; Novohradsko; poutní místa; small sacral monuments; crucifixes; calvary; chapels; Novohradsko region; places of pilgrimage