Geografický, historický a ekonomický rozvoj amerického státu Florida / The Geographical, Historical and Economic Development of the State of Florida, U.S.A. - Bartušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
První část práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku státu Florida, konkrétně na jeho geografické, sociální, kulturní a ekonomické aspekty. Ve druhé části práce je provedena analýza některých historických aspektů kolonizace amerického jihovýchodu. Zvláštní pozornost je věnována současné politice kubánské imigrace, přičemž tato kapitola je doplněna výsledky šetření mezi obyvateli Floridy. Další část se soustředí na Kennedyho vesmírné středisko a jeho současný výzkum. Závěrečná část práce vychází z reálných dat výzkumu provedeného na několika středních školách v Českých Budějovicích. Cílem výzkumu je ověřit úroveň znalostí o Floridě u středoškolských studentů.
The Geographical, Historical and Economic Development of the State of Florida, U.S.A.
Keywords: Florida; geografie Floridy; historie Floridy; ekonomika Floridy; kubánští imigranti; Kennedyho vesmírné středisko; NASA; Florida; the geography of Florida; the history of Florida; the economy of Florida; Cuban immigrants; Kennedy Space Center; NASA