Zpoplatnění dopravní infrastruktury (se zaměřením na ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko) - Krejčová, Romana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá zpoplatněním dopravní infrastruktury, především v oblasti silniční, ale i železniční dopravy, v České republice, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. V úvodní teoretické části je popsán současný stav dopravní infrastruktury, historie jejího zpoplatnění a bližší informace týkající se dopravy silniční a železniční. Aplikační část dále popisuje aktuální stav silniční a železniční dopravy ve vybraných zemích, udává jednotlivé poplatky, analyzuje využitelnost silniční a železniční dopravy pro jednotlivé země a navrhuje změny, které by ovlivnily ceny výběru mýtného pro zahraniční přepravce.
Pricing of transport infrastructure (focused on the Czech Republic, Slovakia, Poland, Hungary)
Keywords: Doprava; dopravní infrastruktura; dálniční poplatek; Transport; transport infrastructure; motorway toll