Team Lotus - Čapek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je popsat populární anglický tým Lotus s bohatou historií, který je nedílnou součástí prestižních závodů Formule 1, obrovského sportovního fenoménu. Práce se zabývá samotnými začátky týmu, jeho pokroky, největšími úspěchy, nejslavnějšími závodními jezdci, postupným úpadkem týmu a posléze jeho odchodem z královské série motosportu. Rovněž popisuje návrat Lotusu na startovní pole o mnoho let později. Praktická část představuje přípravu na hodinu anglického jazyka v deváté třídě, ve které je v rámci tématu SPORT přiblížen žákům britský tým Lotus a sportovní terminologie používaná ve spojení se závody Formule 1. Příprava byla umístěna na Metodický portál RVP.CZ jako praktická ukázka zapojení průřezového tématu Multikulturní výchova do hodin anglického jazyka.
Team Lotus
Keywords: Team Lotus; Formule 1; Historie F1; Colin Chapman; Jim Clark; Graham Hill; Jochen Rindt; Emerson Fittipaldi; Mario Andretti; výuka AJ; Team Lotus; Formula 1; History of F1; Colin Chapman; Jim Clark; Graham Hill; Jochen Rindt; Emerson Fittipaldi; Mario Andretti; education of English