Diverzita včel (Hymenoptera: Apiformes) na řepkovém poli - Vyskočilová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Měření diverzity včel (Hymenoptera: Apiformes) probíhalo na dvou lokalitách (Dešenice a Miletice) s řepkovými poli v západních Čechách, kde byly odchytávány jednotlivé druhy včel na osmi různých stanovištích během dvou období (březen duben, květen červen). Pro odchyt včel byly použity Moerickeho misky (žluté pasti) s koncentrovaným roztokem vody a detergentu.
Diversity of bees (Hymenoptera: Apiformes) in oilseed rape field
Keywords: diverzita; Hymenoptera; Apiformes; řepka ozimá; Moerickeho pasti; Andrenidae; Apis mellifera; Apidae; Halictidae; Megachilidae; samotářská včela; včela medonosná; opylování; bees; diversity; rape field; Hymenoptera; Apiformes; Moericke traps; Andrenidae; Apis mellifera; Apidae; Halictidae; Megachilidae; solitary bee; honey bee; pollination