Životní pojištění jako součást zaměstnaneckých výhod firmy - Pečmanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se věnuje hodnocení životního pojištění jako jednoho z nástrojů ovlivňujícího hospodaření vybrané firmy. Nejprve se věnuje uvedení do problematiky pojišťovnictví. Dále podrobně popisuje pojištění, zejména pak životní pojištění, jeho výhody a nevýhody. Následně zahrnuje analýzu rizik a principy eliminace rizik pojištěním. Praktická část je zaměřena na produkty životního pojištění konkrétní pojišťovny, na hodnocení využití životního pojištění ve vybrané firmě a na použití životního pojištění jako jednoho z nástrojů ovlivňujícího hospodaření firmy.
Life Insurance as a Part of Staff Benefits in a Firm
Keywords: Životní pojištění; pojištěný; sociální zabezpečení; zdravotní pojištění; daňová povinnost.; Life insurance; insured; social security; health insurance; tax liability.