Vývoj webové aplikace ASP.NET Core pro sdílení fotografií na mapě - Vojta, Pavel (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce popisuje návrh a vývoj webové aplikace pro sdílení fotografií na mapě. Kromě toho, aplikace umožňuje uživatelům také používat skupiny a vkládat do nich fotografie na dané téma. Vytvořená aplikace je založena na moderní technologii ASP.NET Core a nasazena na cloudové službě Microsoft Azure. Při vývoji této webové aplikace byl použit framework Razor Pages a vývojové prostředí Visual Studio. Teoretická část popisuje zejména webové aplikace jako takové, jejich životní cyklus, vývojářské nástroje a databáze. Dále pak praktická část řeší požadavky na webovou aplikaci, vysvětluje aplikační logiku a popisuje navržený datový model. Je zde představen také proces publikování aplikace na Microsoft Azure pomocí Visual Studia.
Development of ASP.NET Core Web Application for Sharing Photographs on a Map
Keywords: webová aplikace; ASP.NET Core; Razor Pages; mapa; web application; ASP.NET Core; Razor Pages; map