Kompetence, dovednosti a schopnosti florbalových a hokejových trenérů - Karas, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá kompetencemi a schopnostmi trenérů florbalu a hokeje. Z hlediska managementu můžeme tyto trenérské kompetence, schopnosti a dovednosti srovnávat s prací manažerů, kteří však obvykle řídí větší skupinu lidí než trenéři, ale způsoby této práce s lidmi jsou obdobné. V bakalářské práci jsou formou standardizovaného dotazníku typu ABCDE klasifikace testováni florbaloví a hokejoví trenéři. Otázky jsou v dotazníku vytvořeny, tak aby cílily na chování trenérů v jednotlivých situacích. Záleží zde především na využívání kompetencí a schopností, které má trenér k dispozici. Z výsledku dotazníku vytváříme analýzu trenérského chování. Z níž je poté vytvořen nástin, jak vypadá běžný současný trenér. Toto nastínění je srovnáno s tím, jak by měl správný trenér fungovat. Cílem práce je analyzovat klíčové kompetence florbalových a hokejových trenérů, určit současný stav v rámci využívání kompetencí, schopností a dovedností těchto trenérů a navrhnout možná zlepšení.
Competences, abilities and skills of floorball and hockey coaches
Keywords: Dovednosti; trenér; kompetence; schopnosti.; Skills; coach; competences; abilities