Využívání operačního programu ROP Jihozápad v oblasti cestovního ruchu v Jižních Čechách - Postlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá regionální politikou a finanční alokací evropských peněz urče-ných České republice pro regionální programy v letech 2007 ? 2013. Zpracovává obecné principy čerpání dotací z ROP NUTS II Jihozápad. Zaměřuje se na rozvoj mikroregionů v Jižních Čechách v závislosti na nárůstu ubytovacích kapacit.
Use of the Regional Operational Program NUTS II South-West for the area of tourism in South Bohemia
Keywords: Regionální operační program ROP NUTS II Jihozápad; cestovní ruch; regionální politika; prioritní osy; blokace financování; vybrané projekty; mikroregion; lůžková kapacita; ROP NUST II South-West; tourism; regional policy; priority axes; blocking of funds; selected projects; micro-regions; bed capacity