Motivace matek na mateřské či rodičovské dovolené, nezaměstnaných apod. k umístění tříletého dítěte do mateřské školy - Bachová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá problematikou motivace matek na mateřské či rodičovské dovolené, nezaměstnaných apod. k umístění tříletého dítěte do mateřské školy. V teoretické části jsou zpracována základní teoretická východiska týkající se pojmů a problematiky rodiny, dítěte na počátku předškolního věku, mateřské školy a motivačních faktorů k umísťování dítěte do mateřské školy. Praktickou část práce tvoří kvalitativní výzkum založený na získání dat od respondentek z řad matek pomocí metody polostrukturovaného rozhovoru, který umožnil hlubší vhled do zkoumané problematiky a naznačení možných souvislostí. Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit, jaká je motivace matky k umístění tříletého dítěte do MŠ, pokud je matka doma s mladším sourozencem.
Motivation of mothers on maternity or parental leave, unemployed etc. to place three-year-old child in kindergarten
Keywords: matka; dítě; rodina; mateřská škola; motivace; mother; child; family; kindergarten; motivation