Vliv vojenské činnosti na výskyt a chování plazů a obojživelníků v oblasti VVP Brdy. - Voska, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je psána jako podklad pro podání grantové aplikace. Jejím cílem je zjistit jakým způsobem, ovlivňuje vojenská činnost rozšíření a chování plazů a obojživelníků ve VVP Brdy. Výstupem z práce bude nová metoda monitoringu obojživelníků a plazů ve Vojenských prostorech.
Impact of military operations on diversity and ethology of reptiles and amphibians in the military area Brdy.
Keywords: plazi; obojživelníci; vojenská činnost; Brdy; pojezd vozidel; dopad granátů