Jazyková úroveň současných psaných textů administrativního funkčního stylu - Kalousová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá komplexní jazykovou analýzou psaných textů administrativního funkčního stylu se speciálním zaměřením na úroveň použitého jazyka. Rozbor se dotýká většiny jazykovědných disciplín, pozornost je věnována lexikologickým, morfologickým, syntaktickým a stylistickým prvkům. Cílem práce je zhodnotit jazykovou úroveň sebraných textů administrativního funkčního stylu a zachytit její sestupnou tendenci.
The language level of contemporary written texts of the administrative style