Interakce viru klíšťové encefalitidy s makrofágovými buněčnými liniemi a její ovlivnění klíštěcími slinami - Klojdová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce byla zaměřena na infekci makrofágových buněčných linií a myších peritoneálních makrofágů virem klíšťové encefalitidy. Bylo zkoumáno množství makrofágy vyprodukovaného viru v různých časových intervalech. Ve druhé části této práce byl určován vliv klíštěcích slin na infekci makrofágů virem klíšťové encefalitidy.
The interaction of tick borne encephalitis virus with macrophage cell lines and the influence of tick saliva on the interaction
Keywords: virus klíšťové encefalitidy; makrofágy; klíštěcí sliny; tick-borne encephalitis virus; macrophages; tick saliva