Vliv přikrmování kapra na druhové složení a dynamiku společensta zooplanktonu rybnících - Šauer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce byl rozbor vlivu přikrmování, v rybnících s obsádkou kapra obecného (Cyprinus carpio), na druhové složení a dynamiku společenstva zooplanktonu. Teoretická část popisuje společenstva planktonních orgnismů, sezónní dynamiku zooplanktonu, hospodaření na rybnících, potravu kapra a metodiku. Praktická část se zabývá na základě získaných vzorků rozborem druhového složení a dynamikou společenstev planktonních organismů.
Effect of carp feeding on species composition and dynamics of zooplankton in ponds
Keywords: plankton; Cladocera; Copepoda; Rotifera; rybníky; pšenice; granule; plankton; Cladocera; Copepoda; Rotifera; ponds; wheat; pellets