Odměňování a motivace zaměstnanců ve veřejném sektoru - Průšová, Linda (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je zhodnocení současného systému odměňování a motivace ve vybrané organizaci veřejného sektoru. Následně navrhnout kroky, které by vedly ke zlepšení. Teoretická část je založena na studiu teoretických východisek a vysvětlení jednotlivých pojmů. V úvodu této části jsou popsány pojmy týkající se motivace, stimulace a teorie motivace. Pozornost je věnována také odměňování, celkové odměně, právní úpravě mezd či platů, ale také veřejnému sektoru. Vybraná organizace je Městský úřad v Jindřichově Hradci, který je popsán v praktické části. Následně je proveden rozbor systému odměňování a motivace. Informace potřebné pro rozbor jsou získané studiem interních dokumentů organizace. Další informace byly získány na základě dotazníkového šetření. Dotazník je založen především na celkové odměně. Získaná data jsou následně interpretována a jsou navržena doporučení, která by mohla vést ke zlepšení současného stavu. Doporučení se týkají především výše osobního příplatku, zaměstnaneckých výhod, vzdělávání, ale také udělování uznání či pochvaly.
Remuneration and Motivation of Employees in the Public Sector
Keywords: Odměňování; motivace; veřejný sektor; celková odměna; mzdový systém; plat; Remuneration; motivation; public sector; total compensation; system of wages; salary