Zpřehlednění historie svědků Jehovových v USA a na území České republiky - Vošahlík, Vlastibor (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce prochází dějiny svědků Jehovových ve světě a na území České republiky a vystihuje důležité i kontroverzní momenty jejich existence. Struktura práce kopíruje chronologicky nejdříve řadu postav v čele Společnosti a následně události v Českých zemích od počátku působení Společnosti až do dnešních dnů. Součástí práce jsou i rozhovory odebrané s aktivně působícími Svědky a zachycení jejich zkušenosti jak s historií vlastní Společnosti, tak jejich vzpomínky na komunistický režim. Práce je doplněna o skeny některých dobových dokumentů.
Sumatisation of the history of Jehovah's Witness in the USA and Czech republic.
Keywords: Svědkové Jehovovi; Česká republika; historie; Strážná věž biblická a traktátní společnost; Jehovah's Witness; Czech republic; history; Watchtower bible and tract society