Monitoring výskytu nežádoucích plankonofágních ryb ve vybraných rybnících - Císler, Jiří (Jihočeská univerzita, 2021)
Literární rešerše se zabývá nežádoucími planktonofágními rybami jejich růstem, potravou a vlivem na ekosystém. Nežádoucí ryby ovlivňují abiotické a biotické podmínky prostředí byly zkoumány na rybnících Dehtář, Klec, Kvítkovický a Rod v roce 2018. Zpracovaná data popisují a vyhodnocují vývoj ryb, které ovlivňují kvalitu vody a zooplankton zkoumaných rybníků.
Monitoring of Occurrence of Undesirable Plancophagous Fish in Selected Ponds
Keywords: planktonofágní ryby; biomasa; abundance; kvalita vody; planktonophagous fish; biomass; abundance; water quality