Volnočasové aktivity jako kompenzace pracovní zátěže středoškolských učitelů - Havlasová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce ,,Volnočasové aktivity jako kompenzace psychické zátěže středoškolských učitelů?? je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se skládá z několika kapitol, ve kterých je objasněna problematika následků psychické zátěže. Dále je rozebrána problematika volnočasových aktivit používaných k psychohygieně neboli k udržování duševního zdraví. Pro praktickou část byl použit kvalitativní výzkum pomocí strukturovaného rozhovoru. Tento výzkum je tvořen rozhovory se šesti středoškolskými učiteli. Každý z nich má jiné zaměření a to se také odráží na jejich odpovědích. Hlavním cílem bylo zjistit, zda volnočasové aktivity středoškolských učitelů stačí na to, aby kompenzovaly jejich pracovní zátěž.
Leisure activities as compensation of workload secondary school teachers
Keywords: volnočasové aktivity; pracovní zátěž; středoškolský učitel; leisure activities; occupational load; secondary school teacher