Predikce budoucího vývoje podniku pomocí souhrnných ukazatelů finančního zdraví - Kudláčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je posoudit vypovídající schopnost ukazatelů finančního zdraví pro predikci budoucího vývoje podniku. Analyzovat slabé a silné stránky jednotlivých složek souhrnných ukazatelů. Práce zkoumá možnosti predikce v odvětví strojírenství. Vyhodnocuje již existující bonitní a bankrotní modely, zkoumá jejich spolehlivost, specificitu a senzitivitu. Dále analyzuje jednotlivé složky predikčních indexů. V rámci práce jsou vytvořeny také vlastní vícekriteriální predikční modely.
Prediction of the future condition of the company by indicators of financial health
Keywords: strojírenství; bonitní modely; bankrotní modely; platební index; regresní analýza.; engineering; creditworthy models; bankruptcy models; payment index; regression analysis