Rozvoj dobrovolnictví ve veřejné správě - Jančová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Dobrovolnictví neboli pomoc druhým vykonávaná na základě svobodné vůle bez očekávání odměny, je využíváno v mnoha odvětvích naší společnosti. Málokdy jej však nalezneme v oblasti veřejné správy a úředního systému. Projekt "Dobrovolnictví ve veřejné správě" měl podnítit užívání dobrovolnictví v této sféře. Myšlenkou tohoto projektu bylo obohatit práci zaměstnanců úřadů a zároveň jim pomoci získat nové znalosti a zkušenosti v oblasti práce s jejich klienty.
Development of Volunteering in Public Administration
Keywords: Dobrovolnictví; dobrovolník; veřejná správa; neziskové organizace; projekt; rozvoj; Volunteering; volunteer; public administration; non-profit organizations; project; development