Aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku - Sysel, Roman (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola popisuje jednotlivé metody používané pro finančně ekonomické hodnocení podniku, podklady pro toto hodnocení a stejně tak i uživatele tohoto hodnocení. Jedná se tedy o teoretickou část. Ve druhé kapitole je stručně charakterizován hodnocený subjekt a je zde také navržen finančně ekonomický systém pro hodnocení vybraného subjektu. Třetí kapitola obsahuje aplikaci navrženého finančně ekonomického systému na vybraném subjektu. Výsledky jednotlivých ukazatelů a metod jsou zde podrobně komentovány. V závěrečné části je pak vyhodnocení výsledků s ohledem na další rozvoj podniku stejně tak jako posouzení možností využití vytvořeného systému v praxi.
Application of system of financial economic analysis to a specific firm
Keywords: společnost; finanční analýza; účetní výkazy; hodnocení; produktivita; Company; Financial analysis; Financial statements; Interpretation; Productivity