Zpomalení zánětlivého procesu pokožky pomocí aplikace komplexního revitalizačního procesu. - Špindlerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá zpomalením zánětlivého procesu pokožky pomocí aplikace komplexního revitalizačního procesu. V práci je toto téma zúženo na zánětlivý proces vyvolaný UV zářením. Práce zkoumá vliv tohoto revitalizačního procesu na obnovu pokožky a zpomalení zánětlivého procesu. Experimentální šetření probíhalo na 70 osobách a trvalo šest měsíců. Revitalizační program směřoval k revitalizaci pokožky, ke změně chování přístupu k opalování. Veškeré výsledky a data jsou statisticky zpracována a vyhodnocena.Cílem této práce bylo ukázat na rizika způsobující velké množství expozicí UV záření, které negativně působí naše zdraví a ve velké míře přispívá k vzniku kožních nádorových onemocnění.
Retardation inflammatory of the process epidermis by the help of application complex revitalization of the process.
Keywords: Pokožka; UV záření; photoaging; melanom; revitalizační proces; prevence; Skin; UV rays; photoageing; melanom; revitalisation process; preventiv