Kresba začarované rodiny u dětí na 1. stupni ZŠ - Fořtová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se věnuje projektivní metodě psychologické diagnostiky rodiny, testu kresby začarované rodiny. Teoretická část práce popisuje obecně současnou rodinu, její míru stability i sklon ke krizovosti a následnému rozpadu rodiny. Posléze je pozornost věnována oblasti rodinné diagnostiky, konkrétně kresebným projektivním technikám, zejména pak testu kresby začarované rodiny. Praktická část analyzuje soubor 110 kreseb začarované rodiny získaných od dětí z prvních a pátých tříd různých základních škol. Cílem práce je postihnout nejčastější tendence ve volbách začarování a vyhledání možných symbolických souvislostí se začarováním a vztahy mezi jednotlivými členy rodiny.
An elf - struck family
Keywords: Současná rodina; rodinná diagnostika; projektivní techniky; kresba rodiny; kresba začarované rodiny.; Contemporary family; family diagnostics; projective method; drawing of a family; drawing of an elf-struck family.