Železniční doprava v podmínkách cestovního ruchu - Kašparová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na železniční dopravu v podmínkách cestovního ruchu. Cílem bylo poukázat na význam železniční dopravy v cestovním ruchu, provedení komparace subjektů železniční dopravy v České republice a příprava návrhu projektu produktu cestovního ruchu. Význam železniční dopravy je zachycen s ohledem jak na vlaky turistické, příležitostné, nostalgické či charterové, tak vlaky pravidelné dopravy. Ke komparaci subjektů železniční dopravy je přistupováno nejen z pohledu jednotlivých dopravců, jejich nabídky služeb a vybavení vlaků, ale i z pohledu cestujícího a jeho spokojenosti s nabízenými službami. Na základě zjištěných poznatků z provedené situační analýzy a vlastního terénního šetření jsou navrženy návrhy opatření a sestaven produkt cestovního ruchu.
Rail transport in terms of tourism
Keywords: Cestovní ruch; železniční doprava; železniční dopravce; služby; cena.; Tourism; rail transport; railway carrier; services; price.