Testování žáků mladšího školního věku z anglického jazyka - Urbanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá testováním žáků mladšího školního věku z anglického jazyka. Práce je složena ze dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje obecnému testování jako jedné z forem hodnocení, testování základních řečových prostředků a jazykových dovedností anglického jazyka a podrobnému popisu mezinárodních cambridgeských jazykových zkoušek pro děti. Teoretická část dále hledá odpovědi na základní otázky týkající se testů a testování. Praktická část zkoumá prostřednictvím případové studie, jakým způsobem příprava a složení mezinárodních dětských jazykových zkoušek na úrovni Starters ovlivní dosavadní úroveň anglického jazyka pozorovaných žáků a zda testy mohou být motivací k dalšímu studiu. Případová studie je založena na celoročním pozorovaní žáků, na výsledcích dotazníků a na hloubkovém rozhovoru s paní učitelkou, která žáky na testy připravovala. Práce je zakončena úvahou na téma: Proč jsou CYLET testy tak motivující?
Testing Young English Language Learners
Keywords: testování; druhy testů; cíle testování; testování jazykových dovedností; testování řečových prostředků; techniky testování; ESOL zkoušky; Dětské cambridgeské zkoušky z anglického jazykaúroveň Starters; úroveň Movers; úroveň Flyers; testing; kinds of tests; aims of testing; testing lanhuage skills; testing language subskills; ESOL Examinations; Cambridge Young Learners English Tests; level Starters; level Movers; level Flyers