Analýza cenové nabídky pozemků ve zvolené oblasti - Behenská, Marie (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá základními pojmy týkající se druhů pozemků, jejich oceněním a faktory, které ovlivňují cenu pozemku. Dále je v bakalářské práci řešen přehled nabízených pozemků ve zvolené lokalitě města Kasejovice a popsáno území města. Práce obsahuje informace o zkoumaných pozemcích, jak se jejich cena v určitém čase vyvíjela apod. Jsou zde zobrazeny nabízené pozemky ve vlastnictví města Kasejovice, a jak s nimi obec zachází. Prostřednictvím katastrálního úřadu jsem zjistila cenové údaje k pozemkům, se kterými se v roce 2022 a 2023 obchodovalo v katastrálním území Kasejovice. Do diskuse jsem jako zajímavost srovnala ceny pozemků s podobně velkým městy-sem Žinkovy.
Analysis of the price offer of land in the selected area
Keywords: pozemek; cena; nabídka; analýza trhu; real estate; price; offer; market analysis