Práva z vadného plnění u spotřebitelské kupní smlouvy - Janoušková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem práv a povinností plynoucích z vadného plnění ve spotřebitelských vztazích, a to konkrétně z kupní smlouvy. Práce provádí rozbor jednotlivých aspektů odpovědnosti za vady dle nového občanského zákoníku, který nabyl platnosti v roce 2014 a porovnává je s unijními předpisy. Rovněž se v samostatné části práce zabývá alespoň základní komparací odpovědnosti za vady plynoucí ze smlouvy kupní. Text vymezuje elementární pojmy, obsahuje dělení vad, dále pak specifikaci práv oprávněné strany z vadného plnění a dalších práv směřujících nad rámec vadného plnění. Dále jsou uvedeny principy a postupy reklamačního řízení. Praktická část práce je zaměřena na spotřebitele a pomocí dotazníkového šetření je zkoumáno povědomí a znalosti o jejich právech.
The Liability for the Non-Conformity of Goods in a Consumer Contract of Sale
Keywords: Spotřebitel; ochrana spotřebitele; kupní smlouva; vadné plnění; Consumer; consumer protection; contract of sale; non-conformed performance