Skalní mísy přírodního parku Čeřínek - Kratochvílová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá skalními mísami v přírodním parku Čeřínek a hypotézami jejich vzniku. Práce je rozdělena do dvou částí. První teoretická část, čerpající z odborné literatury, popisuje vybranou fyzicko-geografickou charakteristiku parku: geologii, geomorfologii, klima a biogeografii a nalezené mezoformy a mikroformy reliéfu. Druhá část je praktická, skládá se z terénního výzkumu skalních mís a skalních puklin ve vybraných lokalitách, jejich měření a popisu. U skalních mís byl zkoumán směr a velikost sklonu dna, délka, šířka, hloubka a délka odtokového žlábku. U skalních puklin byl měřen jejich směr a velikost sklonu. Byla porovnávána shodnost orientace den skalních mís s horizontálními puklinami na daných skalních masívech. Součástí práce jsou stereogramy sklaních mís, puklinové diagramy, mapové výstupy a fotodokumentace pořízené při terénním výzkumu ve sledované oblasti.
Weathering pits of the natural park of Čeřínek
Keywords: skalní mísa; přírodní park Čeřínek; terénní výzkum; mezoformy a mikroformy reliéfu; weathering pits; the natural park of Čeřínek; fieldwork; mesoforms and microforms of relief