Problémy se stravováním v MŠ - Bicanová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Ve své práci se zabývám výživou dětí předškolního věku, zaměřila jsem se na problematiku stravování v mateřských školách. Teoretická část obsahuje charakteristiku vývoje dětí předškolního věku a informace o základních složkách výživy a jejich významu pro lidský organizmus. Zmiňuji se o vlivu stravovacích návyků na zdravý vývoj dětské populace a o negativních faktorech, které mohou nepříznivě tento vývoj ovlivnit. V praktické části se snažím formou řízených rozhovorů s personálem mateřských škol a porovnáváním jídelníčků vypátrat signifikantní rozdíly mezi způsobem stravování v mateřských školách okresu Prachatice v současnosti a před rokem 1989. Se změnou politického systému se otevřely nové možnosti. Školní jídelny mohou experimentovat s novými recepturami, do jídelníčků jsou zařazovány nové zdravé potraviny.
Eating problems in kindergarten
Keywords: strava; potraviny; živiny; výživa; zásady správné výživy; energie; předškolní věk; diet; foods; nutrition; principles of healthy diet; energy; preschool age