Nejzávažnější dědičné choroby u labradorských retrieverů - Stará, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce tvoří literární přehled nejčastěji vyskytujících se dědičných onemocnění u labradorských retrieverů. Popisuje klinické příznaky, genetické pozadí, diagnostiku a terapii jednotlivých onemocnění. Vysvětluje pojmy související s dědičnými onemocněními. V závěru jsou uvedeny doporučení pro chovatele.
The most serious hereditary diseases in Labrador Retrievers
Keywords: genetika; dědičná choroba; labradorský retriever; genetics; hereditary disease; Labrador Retriever