Chov masných plemen prasat v České republice - Mužíková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit přehled nejvýznamnějších masných plemen prasat chovaných v České republice, jedná se o plemena bílé otcovské, duroc, hampshire a pietrain. U jednotlivých plemen je uvedena historie chovu, plemenný standard a užitkovost. Dále je tato práce zaměřena na vývoj početních stavů prasnic jednotlivých plemen v kontrole užitkovosti v letech 2000 až 2011, počet vrhů u jednotlivých plemen prasat v letech 2000 až 2011, počet testovaných prasniček jednotlivých plemen v letech 2000 až 2011 a počet testovaných kanečků jednotlivých plemen v letech 2000 až 2011.
Breeding of meat breeds in the Czech
Keywords: prase; masná plemena prasat; početní stavy prasat; pig; meat breeds of pigs; populations of pigs