Zvyšování a prohlubování kvalifikace zaměstnanců - Chýna, Radek (Jihočeská univerzita, 2014)
V této práci se autor zabývá problematikou vzdělávání zaměstnanců soukromého a veřejného sektoru. Teoretická část práce obsahuje čtyři oddíly pojednávající o historii podnikového vzdělávání na našem území, právních normách ošetřujících odborný rozvoj zaměstnanců, vzdělávání úředníků a vzdělávacích metodách. V praktické části autor mapuje prostřednictvím sociologických výzkumů vzdělávací systémy vybraných organizací ze soukromého a veřejného sektoru s cílem eliminovat nedostatky a na základě poptávky zaměstnanců, možnostech a prioritách organizace doporučuje zařazení některých vzdělávacích metod a aktivit do interního vzdělávacího systému. Zavěrem jsou oba sektory porovnány z hlediska poptávky zaměstnanců a jejich motivace ke vzdělávání.
Increase and deepening of the qualification of employees
Keywords: vzdělávácí systém; zaměstnanci podniku; pracovní právo; úředníci městského úřadu; dotazník; education system; employees of the company; labour law; officials of the municipality; questionnaire